Echipa de proiectare #1

Cand te apuci de o casa vrei s-o faci „ieftina si buna”. Apoi crezi ca ai nevoie de un arhitect. Din experienta mea, recomand sa te asiguri ca ai o echipa de proiectare.

Eu am inceput sa caut direct proiecte de casa pe diverse siteuri din Romania cat si din afara. In google, am folosit cuvinte cheie precum „proiect case” sau „house floor plans” – rezultate sunt o gramada si ai de unde alege (asta credeam ca imi place). Ideea era sa economisesc bani prin gasirea unui plan care sa-mi placa. Am realizat ca sunt 2 aspecte importante: unul este sa-ti convina planul casei (ex. pozitionarea camerelor) si celalalt este sa-ti placa casa pe afara. Nimic din ce am gasit nu era pe gustul meu.

Dupa primele cautari esuate (cautari care au durat cateva luni bune) am realizat ca gasesti producatori de case care-ti ofera o gama de case pe care le construiesc „pe banda rulanta” si care permit mici modificari. Am zis ca asta e ceea ce vreau. Eu am petrecut foarte mult timp pe siteul celor de la EcoKit (gasesti inclusiv preturi) iar mai apoi am gasit blogul acesta pe care este detaliata construirea unei case de lemn cu cei de la EcoKit. Am intra in legatura cu EcoKit si am discutat mult cu ei, chiar am vizitat cateva case facute de ei. Totusi, din tot ce-am vazut nimic nu-mi placea – nici un proiect nu era pe placul meu.

Evident ca am urmarit constructia casei lui Buhnici. Mai tarziu am ajuns sa-l cunosc pe om si chiar sa-i vad casa, dupa ce a gata. Ce am realizat dupa ce m-am uitat la toate articolele lui este ca o casa este foarte complicat de facut si cineva trebuie sa stie cat mai multe despre ce trebuie „sa iasa la final”. Atunci am zis ca am nevoie de un punct de legatura intre tot ce implica sa construiesti o casa.

Asa am ajuns eu la concluzia ca trebuie sa caut o echipa de proiectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.