Fundatia – proiectare

Prima data am primit toate informatiile pe mail, am trimis la ofertat, am ales cu cine lucrez si apoi ne-am apucat de treaba.

De mentionat ca noi am vrut o casa pasiva, de aceea mai jos o sa vedeti ca am folosit Geocell.

Noi am primit toate informatiile de la echipa de proiectare, mai exact de la structurist (noi am lucrat cu Inginerie Creativa, echipa condusa de Soflete) pe care a fost usor sa o trimitem catre ofertat. E adevarat ca la inceput nici nu am citit documentul, dar dupa ce am primit primele oferte am inceput sa fiu atent, nu de alta dar totul costa foarte mult 🙂

Cam asa arata o parte din planul de fundatii si perna de Geocell:

Catalin Caraza de la Inginerie Creativa a inclus foarte multe informatii care ajuta executantul sa inteleaga complexitatea proiectului. Printre aceste informatii au fost si note de executie

sau detalii pe care si oamenii normali le pot intelege 🙂

Unul din cele mai importante lucruri pe care le-am primit a fost lista de cantitati. Tabelul ne-a ajutat de estimam niste costuri inainte de a trimite la ofertare catre firme specializate:

Pe scurt sau mai in detaliu, asta este cu ce am pornit in lungul drum al ofertarii fundatiei. Costul de realizare al unei case e foarte important, de aceea este bine sa investeti in proiectare astfel incat sa obtii cat mai multe detalii care te ajuta (il ajuta si pe executant) sa intelegi complexitatea lucrarii si sa stii daca te apuci de constructie sau nu.

Nu uita ca ai optiunea sa nu te apuci de construit daca pe baza ofertelor realizezi ca costul casei este prea mare. Mai bine te intorci la proiectare si regandesti casa sau solutiile decat sa te trezesti in mijlocul santierului ca nu ai bani sa termini casa!

In post-urile urmatoare voi detalia ce oferte am primit, de unde am luat Geocell-ul si cum am ales executantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.