Fundatia – oferte material si manopera

Dupa ce am avut toate informatiile pentru a incepe ofertarea, am stabilit cu echipa de proiectare niste cerinte aditionale, foarte importante pentru o casa pe structura de lemn, prefabricata. Printre aceste s-a numarat:

  • folosirea geocell (tehnologia de realizare > conform note de pe plan)
  • realizarea sapa de egalizare peste geocell inainte sa fie turnata fundatia (sub placa pardoseala > cf sectiuna)
  • exteriorul fundatilor (contur exterior trebuie sa fie cu abateri minime (max 1cm)
  • planeitate placi de pardosealaĀ +/- 5mm!

La inceput nici nu am bagat in seama aceste detalii, dar mai apoi am inteles ca daca nu faci fundatia cum trebuie o sa te coste mai mult manopera pentru izolarea acesteia sau costul pentru indreptarea placii pe care vine structura de lemn mai inseamna cateva mii de euro. Eu am evitat aceste greseli dar doar pentru ca arhitectul a investit foarte mult timp in a discuta cu executantul, a venit des pe santier si a verificat (impreuna cu structuristul) fiecare detaliu.

Ofertarea am impratit-o in doua, adica am cautat frunizor de Geocell si executant care poate furniza oferta pe materiale si manopera, inclusiv Geocell. Concluzia este sa iti cauti singur Geocell-ul deoarece in Romania adaosul este prea mare.

Oferte:

Proencoprest, 2019
Octogonal Construct, 2019
Maison Macon, 2019

Acum sunt convins ca unele lucruri le poti cumpara si singur, chiar de aici šŸ™‚

Pe care l-am ales?

Am ales un exectuant care am simtit ca nu m-a furat, nu a fost cel mai ieftin dar a lucrat foarte bine. Calitatea muncii a fost confirmata prin comunicarea foarte buna cu echipa de proiectarea, adica le-a urmat toate sfaturile, l-am verificat prin testele efectuate de Zecap si il recomand pentru cine vrea sa construiasca corect!

2 comments on “Fundatia – oferte material si manopera

    1. am lucrat cu Maison Macon, dupa ce am primit mai multe recomandari de la apropiati care au lucrat cu ei. la fundatie au facut o treaba foarte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.